Valdybos posėdyje, 2015-07-24 Print E-mail

Kreipsis pratęsti abiejų strategijų sutartis

VVG kreipsis į Nacionalinę mokėjimo agentūrą, kad būtų pratęstos vykdomos strategijos sutartis ir parengiamojoje paramoje nustatytas naujosios strategijos teikimo terminas. Taip pat į VšĮ "Savas Rokiškis" steigėjus bus pakvieti tarptautinio projekto "Atrasta istorija" partneriai - Ludzos rajono VVG (Latvijos Respublika).

 

DARBOTVARKĖ:

1. Dėl naujų narių priėmimo
2. Dėl narių išbraukimo
3. Dėl darbo grupių papildymo
4. Dėl strategijos sutarties (ir paraiškos) keitimo
5. Dėl parengiamosios paramos sutarties (ir paraiškos) keitimo
6. Dėl Strategijos rengimo situacijos
7. Dėl tarptautinio bendradarbiavimo projekto „Atrasta istorija“ nefinansuotų išlaidų ir partnerio
8. Dėl darbuotojų ataskaitų
9. Dėl sutarčių tvirtinimo
10. Dėl VšĮ „Savas Rokiškis“ sutarčių tvirtinimo
11. Dėl VšĮ „Savas Rokiškis“ įnašo į įstaigos dalininkų kapitalą dydžio nustatymo
12. Dėl teikimo merui apdovanoti atkurtų dvarų savininkus
13. Dėl bendrųjų klausimų

 

VVG valdyba patenkino Juodupės miestelio bendruomenės prašymą tapti VVG nariais, vienok VVG narių skaičius nepasikeitė, nes iš narių tarpo išsibraukti paprašė Karolis Skripka, kuris studijuoja, dirba ir gyvena Didžiojoje Britanijoje ir, kaip jis pats nurodo pareiškime, neturi galimybių būti aktyviu organizacijos nariu,

Terminai keliami dėl objektyvių motyvų ir neaukojant kokybės

Pagrindiniai valdybos kalusimai buvo dviejų strateginių sutarčių keitimo motyvų svarstymas, kuriuos pristatė projektų vadovė, pirmininkė R.Stankevičiūtė-Vilimienė ir finansininkas V.Morkūnas.

Rokiškio rajono kaimo vietovių pklėtros strategijos (šiuo metu vykdoma) galutinio mokėjimo prašymo ir galutinės projekto ataskaitos datos nukėlimui iki 2015 m. rugsėjo 30 d. argumentai svarūs ir lėšų pratęsti VVG biuro darbą senojoje strategijoje yra. Atsirado ir teisinis pagrindas, kai 2015 m. birželio 4 d. įsigaliojo ŽŪ ministrės įsakymas Nr. 3D-435, kurio 14.4 punktas pratęsia strategijų įgyvendinimo laikotarpį. Anot projekto vadovės ir finansininko, pakeitimas leistų užtikrinti tolygesnį darbuotojų darbą, nes dabartinis darbo krūvis yra sunkiai pakeliamas: iki liepos pabaigos užsitęsė reikšmingos dalies vietos projektų vykdymas (22 projektai, apie 30 proc. visų projektų), nes vykdytojai kreipėsi prašydami leisti panaudoti projekto veikloms sutaupytas lėšas ir atitinkamai nukeldami projekto įgyvendinimo datą iki liepos 31 d. (buvo daug sutarčių keitimų). Atitinkamai didelis darbo krūvis persikelia rugpjūčio mėnesiui: vyks galutinių mokėjimų prašymus administracinės atitikties vertinimas, galutinių ataskaitų vertinimas, vykdomos projektų patikros. Rugpjūčio pabaigoje bus formuojamas ir teikiamas mokymų programos galutinis mokėjimo prašymas ir galutinė ataskaita, nukelta rugpjūčio 21 d. baigiamoji konferencija. Paraleliai vyksta internsyvus naujosios strategijos rengimo darbas. Rugsėjo mėnesį persikels vietos projektų ir kitų VVG dokumentų archyvavimo darbai, bus didelis darbas su vietos projektų vykdytojais, nes Agentūros vertintojai, vertindami galutinius mokėjimo prašymus, paprastai turi klausimų ir labai svarbu, kad per patį darbų piką biure būtų išlaikyti darbuotojai, kuravę projektus. Kiti darbuotojai padės baigti formuoti naujojo laikotarpio strategijos dokumentus ir tinkamai parengti įgyvendintos strategijos mokėjimo prašymą ir ataskaitą.

Dėl naujosios strategijos pateikimo termino nukėlimo iki  taip pat naudajamasi situacija dėl pasikeitusių teisės aktų ir argumentai taip pat objektyvūs - naujosios strategijos rengimą labai apsunkino sutarties, teisės aktų vėlavimas bei didelis tebevykdomų šio laikotarpio strategijos vietos projektų skaičius. Sutartis dėl parengiamosios strategijos buvo pasirašyta su Agentūra tik liepos 22 d., todėl nebuvo įmanoma nupirkti konsultanato ir kol kas visus darbus tenka vykdyti be išorinio konsultavimo. Nėra priimtų labai svarbių strategijos rengimui teisės aktų – paramao skaičiavimo metodika (kol kas tik projektas), VVG administravimo taisyklės (VVG administravimui skirtos lėšos) –  pateiktos tik gaires diskusijoms; Vietos projektų administravimo taisyklių dar apskritai nėra ir, greičiausiai, kad strategiją tvirtinti ir teikti be jų, vadovaujantis atrankos taisyklių nuostatomis ir KPP priemonių aprašais. Kadangi strategijos skiriama paramos suma labai priklausys nuo strategijos parengimo kokybės, aišku, kad nesinori labai daug klysti, todėl valdyba abiejų kertinių projektų terminų nukėlimui ir išlaidų planų peržiūrėjimui pritarė.

"Savas Rokiškis" dalininkais priims Ludzos VVG

Valdyba pritarė nuostatai į VšĮ "Savas Rokiškis" dalininkus pakviesti tarptautinio projekto, per kurį ir sukurta ši įstaiga,  partnerius - Ludzos VVG (Latvijos Respublika). Buvo patvirtinti šios įstaigos įnašo į įstaigos dalininkų kapitalą dydžiai. Projekto partneriams numatytas simbolinis 1 euro įnašas, tuo tarpu, kai kitiems asmenims, norintiems tapti dalininkais tektų įnešti: juridiniams - 50 eurų ir fiziniams - 30 eurų.

Pakeista tarptautinės konferencijos data ir vieta
ir teikiami pagerbti dvarų puoselėtojai

Valdybos posėdyje buvo aptarta strategijos rengimo situacija - įvyko 16 focus grupių renginių, kiti renginiai bus vykdomi rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Per focus renginius suformuluoti ir apibendrinti teritoriniai poreikiai, apibendrinti statistiniai duomenys , subendrintos ir išanalizuotos regionų studijos, išanalizuotos anketos, sugrįžo iš viso 769 anketos. Kai bus baigti aprašyti prioritetai ir priemonės, bus formuluojami rodikliai.

Biuro darbuotojai atsiskaitė už 2015 m. I pusmečio darbą. Darbuotojų darbą valdyba įvertino gerai. Patvirtintos VVG ir "Savo Rokiškio" pasirašytos sutartys.Valdybos narimas primintas prašymas pateikti VVG popierines interesų deklaracijų kopijas.

Mero apdovanojimams nuspręsta teikti privačių dvarų savininkų kandidatūras. Pristatydama valdybai klausimą VVG pirmininkė R. Stankevičiūtė – Vilimienė akcentavo, kad savininkai geranoriškai priėmė tarptautinio bendradarbiavimo projekto Rokiškio dvarų maršruto idėją, dvarų teritorijas yra prieinamas lankytojams. Dvarai yra krašto kultūros paveldo objektai, istorinį krašto vystymąsi bylojantys centrai reikšmingi ne tik atvažiuojamam turizmui, bet ir šalia gyvenančios bendruomenės tapatumui stiprinti. Mero apdovanojimams už puoselėjamą kultūros paveldą – atkurtus dvarų parkus, rekonstuojamus dvaų statinius, ir dvaro sodybų atvirumą lankytojams, skatinant istorinį krašto pažinimą ir turizmą kaimiškoje rajono teritorijoje bei šių teritorijų vystymą passiūlyti atkutų privačių dvaro sodubų savininkai: Irmantas Tarvydis, Petrošiškio dvaro savininkas, Vaidas Barakauskas, Ilzenbergo dvaro savininkas, Piotras Rozenas, Gačionių dvaro savininkas.

Pakeista strategijos tarptautinės konferencijos data ir vieta (perkelti iš rugpjūčio 14 į 21 d. iš Moškėnų piliakalnio į Salų dvarą).

eilute su zum ir rokiskio vvg

 

Kaimo aktualijos

Lėšų šaltinis verslui pradėti: išskirtinis palankumas smulkiam, socialiniam verslui ir jaunam verslininkui

Miškininkystės technologijos: kvietimo lėšų užteko visiems

Informcija apie mokėjimų terminus

NMA: avansai greičiau

Pasėlių draudimas kompensuojamas

Mokymai konsultacijos. Rugpjūčio mėn. grafikas

Miškų aplinkosauga. Parama nuo rugpjūčio 1 d.

Parama biodujų gamybai. Paramos paraiškos nuo rugpjūčio 1 d.

Sukčiai reikalauja mokesčio

Pienininkai sulauks išmokų

Paramos viešinimas.PAKEITIMAI

Statistika: aktualus vedlys apie įgyvendintus projektus

Pakoreguotas projektų grafikas

KPP. Startuoja investicijų priemonės į žemės ūkio valdas. Paskelbtos taisyklės. Paraiškos nuo gegužės 2 iki birželio 30 d.

KPP. Parama smulkiųjų bendradarbiavimui. Paraiškos nuo liepos 4 iki rugpjūčio 31 d.

KPP. "Parama smulkiems ūkiams". Paraiškos iki gegužės 31 d. Supaprastintas verslo planas.

Viešinkite paramą už plotus

Dirbtinai sukurtos sąlygos. Keičiasi metodika

Kompensuojamas draudimas

Susieta parama. Nauji išmokų dydžiai

Kompensacijos už grynaveislius gyvūnus

Paraiškos asbestiniams stogams keisti

Paraiškų rinkimo grafiko keitimai

Parama biodujų gamybai: dokumentai per vasarį

NMA konsultacijos svetainėje

Bitininkų projektų klaidos

Bitininkų paraiškų surinkimas

Įvertintos jaunųjų ūkininkų paraiškos

Galutinis mokėjimas - tik įregistravus statybą

Pareiškėjas atsakingas už informcijos apie pokyčius pranešimą

Iki gruodžio 14 d. paraiškos ūkio ir verslo plėtrai

Užbaigto projekto metinės ataskaitos -per ŽŪMIS

Renkamos paraiškos ekonominės veiklos plėtrai

Skaidrumui: Paramos administravimui – pasitikėjimo linija

Keitimai: Dėl PVM įstatymo pakeitimo

Svetainė: Parama - informacinėje sistemoje www.zumis.lt

Smulkiesiems: ES parama ūkių gyvybingumui skatinti

Pažanga: patvirtinta Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programa

Priminimas: Svarbu nepamiršti įsipareigojimų

Kontrolė: Dirbtinai sukurtų sąlygų paramai gauti nustatymo metodika

Palengvinimas: Visuomenei skirtus projektus surasite žemėlapyje

Informacija: Dėl ilgalaikio menkaverčio turto draudimo


Pirkimai: dažniausiai pasitaikančios klaidos

The Project is supported by Republic of Lithuania

 
Banner
Banner
Banner
Banner

European Commission

Banner