Atsakymas Print E-mail
Išrinktos pirmininkės Raimondos Stankevičiūtės - Vilimienės atsakymas į rajono laikraščio „Gimtasis Rokiškis“ rašinį „Rajono vietos veiklos grupei vadovaus kiti“.

 

1. Laikraščio redaktorė Rita Briedienė rašinyje „Rajono vietos veiklos grupei vadovaus kiti“ klausia: „Ar p. Stankevičiūtė – Vilimienė bendraus su laikraščiu tapusi grupės pirmininke?" Atsakau, bendrausiu, nes laikraštį, jo skaitytojus ir kolegas žurnalistus gerbiu. Na, o tai, kad paisydama subordinacijos, redaktorei Ritai Briedienei patariau (pokalbis buvo gerokai daugiau nei prieš mėnesį) pirmiausia pasikalbėti su vietos veiklos grupės pirmininku Valentinu Šedžiu, nėra joks nesusipratimas – pirmininkas ir yra pirmininkas, kad turėtų teisę kalbėti grupės vardu apie organizaciją. Visai kas kita, jei redaktorė būtų prašiusi atsakyti į klausimus, susijusius su Strategijos projektu – tada atsakomybę dalijasi pirmininkas ir projekto vadovas.

2. Redaktorė Rita Briedienė rašinyje daro prielaidą: „Net valdybos susirinkimai, kuriose teskaitomos ataskaitos, vadinami konferencijomis, ...“ Atsakau, kad kartą per mėnesį VVG valdybos nariai, o ir kiti norintys (visiems VVG nariams posėdžiai atviri) renkasi į posėdžius ir mokymus kartu. VVG veikla yra savanoriška, vykdoma narių laisvalaikiu, daugiau nei pusei valdybos narių kainuoja atvykimas į posėdžius ir todėl stengiamasi kiekvieno susitikimo proga koncentruoti kuo daugiau svarbių dalykų. Tokių kasmėnesinių susitikimų darbotvarkėje būna 2-3 klausimai, susiję su strategijos ir mokymų programos įgyvendinamais projektais, teisės aktais, vertinimais ir požiūriais. Tad visa tai analizuodami, giliname žinias. Kalbant apie mokymų kainas, reikia turėti galvoje, kad mokymų valandai galima skirti iki 220 Lt, ir juos išleisti leidžiama dalomajai medžiagai, dalyvių maitinimui ir atvykimui, lektoriams ir jų kelionėms. Iki šiol susirenkant į kasmėnesinius valdybos susitikimus lektoriai nebuvo samdomi, todėl lektoriams apmokėti išlaidų nepatyrėme.
Per redaktorės aprašomą valdybos posėdį buvo aptarti mokymai VVG nariams ir potencialiems projektų pareiškėjams. Štai galimų pareiškėjų 8 valandų mokymai iš tiesų kainavo po 1756 Lt (bet juose buvo organizuojami dalyviams 3 maitinimai, buvo ir lektoriai, ir dalomoji medžiaga, reikėjo patalpų ir įrangos). Potencialių pareiškėjų mokymų organizavimo paslaugą VVG teikė VšĮ Rokiškio rajono savivaldybės švietimo centras.

3. Redaktorės rašinyje VVG pirmininkas Valentinas Šedys irgi cituojamas nelabai tiksliai: „...VVG negauna pinigų projektams viešinti...“ Abiejose 2010-2015 m. VVG įgyvendinamuose pagrindiniuose projektuose– Strategijos įgyvendinimas ir Mokymų programa - yra numatytos lėšos viešinimui. Strategijos išlaidų plane viešinimo priemonėms yra suplanuota iš viso 60500 Lt per visą strategijos įgyvendinimo laikotarpį, mokymų projekto – 8100 Lt mokymo laikotarpiu. Pagal susidarytus planus šis darbas atliekamas – sukurta ši interneto svetainė; pagaminti stendai, surengtos konferencijos (jos bus rengiamos ir ateityje), teikiami pranešimai ir informaciniai straipsniai rajono laikraščiui. Dalis lėšų taip pat teks garso ir vaizdo reklaminei medžiagai, popieriniams ir elektroniniams leidiniams, o taip pat interneto svetainės techninei priežiūrai; išorės ženklinimo priemonėms. Reikalavimai projektų viešinimui yra reglamentuoti Žemės ūkio ministro įsakymais. Šie teisės aktas, kaip ir kiti, susiję su VVG įgyvendinamais projektais, paskelbti šiame tinklalapyje, rubrikoje „Teisės aktai“.

4. Dėl elektroninio laiško, kviečiančio į rajono bendruomenių asociacijos rengiamas arimo arkliais varžytuves, telieka tik pasižadėti, jog ir ateityje, paprašyti nevyriausybininkų ir ypač kai tai susiję su kaimo iniciatyvomis, VVG nariams siųsime informaciją apie renginius ir įvykius, nes dalijimąsi informacija, jos sklaidą vertiname pozityviai. Na, nebent tokių laiškų pareikalautų nesiųsti konkretus VVG narys. Apie patį projektą „Pirmosios vagos varžytuves“ tektų patikslinti, kad VVG jo dar nefinansavo. Šis projektas, kaip ir kiti, iš viso - 32, pateikti pirmojo kvietimo metu, kol kas tebevertinami VVG pasamdytų vertintojų. Todėl šiandien tvirtinti, kuris projektas bus finansuotas, kuris – ne, per anksti, ir per drąsu. Galutinį sprendimą dėl projektų finansavimo priims projektų atrankos posėdyje jau naujos sudėties VVG valdyba, kurioje yra ir p.Rita Briedienė.

    Na, o daugiau lyg ir nėra į ką atsakyti, nes emocijų neįmanoma nei pagrįsti, nei įrodyti. Nuo pernai sausio mėnesio mūsų krašto laikraščio redakcija tapo VVG nariu, tad lyg ir užtektinai buvo laiko pasigilinti į struktūrą, kompetencijų, atsakomybės klausimus, programas, situacijas. Dabar į VVG valdybą VVG verslo sektorius yra delegavęs p. Ritą Briedienę – susirinkimas bendru sąrašu jos kandidatūrą patvirtino. Tad kai bus dažnesni susitikimai yra ir didesnio susikalbėjimo viltis.
 

Kaimo aktualijos

Lėšų šaltinis verslui pradėti: išskirtinis palankumas smulkiam, socialiniam verslui ir jaunam verslininkui

Miškininkystės technologijos: kvietimo lėšų užteko visiems

Informcija apie mokėjimų terminus

NMA: avansai greičiau

Pasėlių draudimas kompensuojamas

Mokymai konsultacijos. Rugpjūčio mėn. grafikas

Miškų aplinkosauga. Parama nuo rugpjūčio 1 d.

Parama biodujų gamybai. Paramos paraiškos nuo rugpjūčio 1 d.

Sukčiai reikalauja mokesčio

Pienininkai sulauks išmokų

Paramos viešinimas.PAKEITIMAI

Statistika: aktualus vedlys apie įgyvendintus projektus

Pakoreguotas projektų grafikas

KPP. Startuoja investicijų priemonės į žemės ūkio valdas. Paskelbtos taisyklės. Paraiškos nuo gegužės 2 iki birželio 30 d.

KPP. Parama smulkiųjų bendradarbiavimui. Paraiškos nuo liepos 4 iki rugpjūčio 31 d.

KPP. "Parama smulkiems ūkiams". Paraiškos iki gegužės 31 d. Supaprastintas verslo planas.

Viešinkite paramą už plotus

Dirbtinai sukurtos sąlygos. Keičiasi metodika

Kompensuojamas draudimas

Susieta parama. Nauji išmokų dydžiai

Kompensacijos už grynaveislius gyvūnus

Paraiškos asbestiniams stogams keisti

Paraiškų rinkimo grafiko keitimai

Parama biodujų gamybai: dokumentai per vasarį

NMA konsultacijos svetainėje

Bitininkų projektų klaidos

Bitininkų paraiškų surinkimas

Įvertintos jaunųjų ūkininkų paraiškos

Galutinis mokėjimas - tik įregistravus statybą

Pareiškėjas atsakingas už informcijos apie pokyčius pranešimą

Iki gruodžio 14 d. paraiškos ūkio ir verslo plėtrai

Užbaigto projekto metinės ataskaitos -per ŽŪMIS

Renkamos paraiškos ekonominės veiklos plėtrai

Skaidrumui: Paramos administravimui – pasitikėjimo linija

Keitimai: Dėl PVM įstatymo pakeitimo

Svetainė: Parama - informacinėje sistemoje www.zumis.lt

Smulkiesiems: ES parama ūkių gyvybingumui skatinti

Pažanga: patvirtinta Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programa

Priminimas: Svarbu nepamiršti įsipareigojimų

Kontrolė: Dirbtinai sukurtų sąlygų paramai gauti nustatymo metodika

Palengvinimas: Visuomenei skirtus projektus surasite žemėlapyje

Informacija: Dėl ilgalaikio menkaverčio turto draudimo


Pirkimai: dažniausiai pasitaikančios klaidos

The Project is supported by Republic of Lithuania

 
Banner
Banner
Banner
Banner

European Commission

Banner